ÇUKUROVAMED ERASMUS+ STAJ KONSORSİYUMU 2018 PROJESİ'NİN İLK TOPLANTISI YAPILDI

Çukurova Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde yürütülen CukurovaMED Staj Konsorsiyum Projesinin yeni dönem toplantısı Dış İlişkiler Birimi toplantı salonunda tüm yükseköğretim ortaklarının katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya üniversitemizin Dış İlişkiler Şube Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Besime Ahu KAYNAK ve İdari Personelleri Nursen WAKAMATSU ve Beliz TOKDEMİR katılırken, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Erasmus Koordinatörleri ve Dış İlişkiler yetkilileri katıldı.

Erasmus+ Programı kapsamında hareketlilik faaliyeti gerçekleştirme amacı ile Ulusal Ajansa yapılan “Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu” başvurularının değerlendirme süreci sonucu Çukurova Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde yürütülen CukurovaMED Staj Konsorsiyum projesi yeniden akredite oldu. 2014 Proje Dönemi ve 2016 Proje Dönemini başarıyla tamamlayan konsorsiyum projesi, yeni dönemde Toros Üniversitesi’ni de dahil ederek ortak sayısını dokuza yükseltti.Prof. Dr. Harun Arıkan’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Erasmus Kurum Koordinatörü Semra Sadık Krupka ve Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Müge Ergin’in 2016 Projesini değerlendirme ve 2018 projesinin yürütülmesine ilişkin hareketlilik takvimi ve hibe yönetimi konusunda yaptıkları sunumla devam etti.

Toplantının birinci bölümünde projeye yeni katılan Toros Üniversitesi’nin proje uygulamasına yönelik soruları cevaplandı.Toplantının ikinci bölümünde proje ortakları 2018 projesinin kurumsal etkilerini ve konsorsiyum çerçevesinde yürütülen faaliyetlerini değerlendiren sunumlarını gerçekleştirdi.

Toplantı, ortakların iyi uygulama örneklerinin ardından proje yönetim toplantılarının takviminin belirlenmesiyle sona erdi.