Toros Üniversitesi Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü, 4. Avrasya Yükseköğretim Zirvesi'ne Katıldı

Dünyanın en büyük 4. eğitim zirvesi olan Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi'nin (Eurasian Higher Education Summit - EURIE) 4'üncüsü 27 Şubat -1 Mart tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Dünyanın en saygın üniversiteleri ve üniversitelerinin, akademisyen ve yükseköğretim sektörünün önde gelen temsilcileri İstanbul’da geleceğin eğitim dünyası için EURAS organizasyonunda bir araya geldi. Zirveye Avrasya Üniversiteler Birliği Başkanı Dr. Mustafa Aydın, İstanbul Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Fas Yükseköğretim ve Bilim Araştırmaları Bakanı Saaid Amzazi, YÖK Başkan Vekili Necip Camuşcu, TÜBİTAK Başkanı Prof. Hasan Mandal, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı katıldı.

Toros Üniversitesi Dünyanın Marka Üniversiteleri ile İstanbul'da buluştu.

Zirvede Rusya, Çin, Amerika, Birleşik Krallık, Ukrayna, Azerbaycan, İran, Irak, Malezya, İspanya, Almanya, Fransa, KKTC' ve Türkiye'den 500 üniversite yer aldı.

Üniversitemizin dünyaya açılması açısından büyük önem taşıyan Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi'ne katılmasının temel amacı, Türkiye’deki üniversitelerin dünyanın marka üniversiteleri ile farklı alanlarda iş birliği yapmasına zemin hazırlamak ve ülkemizin küresel güce dönüşmesinde katkıda bulunmak.

Gelecek için Eğitim İş Birliği Artıyor

EURIE 2019- Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi, dünyanın en büyük üçüncü uluslararası eğitim zirvesi olma özelliğini taşıyor.

Zirvede uluslararasılaşma, eğitim politikaları, öğrenci değişim programları, bölgenin eğitim stratejileri, trendleri ve fırsatlar konuşuldu. Ayrıca, Üniversitemiz ikili görüşmelerle Kazakistan, Azerbaijan, Rusya, Çin, İrlanda Meksika, İran ve Pakistan Ülkeleri üniversiteleri ile işbirlikleri yapılacak.