Erasmus OLA (Online Learning Agreement)

Adım Adım Erasmus OLA (Online Learning Agreement)

Değerli öğrencilerimiz,

Avrupa Komisyonu tarafından geliştirilen Kağıtsız Erasmus Projesi kapsamında Learning Agreement formlarınızı online olarak aşağıda detayları yer alan sistem üzerinden doldurabilecek, geliştirilen Erasmus+ ve OLA uygulamalarıyla tüm süreci online olarak takip edebileceksiniz.Erasmus Programından yararlanacak öğrencilerimizin Learning Agreement formlarını aşağıda yer alan açıklamalar dahilinde doldurmaları gerekmektedir.

Kurumsal e-posta adreslerinize Koordinatörlüğümüz tarafından bir tanımlama (erişim izni) işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu tanımlama işlemi sonrasında Erasmus Dashboard sistemi üzerinden ilgili e-posta adresinize “Confirm Your Account” başlıklı bir e- posta gelmiş olması gerekmektedir. Bu e-postayı “gelen” kutunuzda göremiyorsanız eğer “spam/junk” gelen kutunuzu da kontrol etmenizi öneririz. Bu e-postayı açarak, içerisinde yer alan “Activate Account” yazısını tıklayarak ilgili hesabı onaylamanız ve şifrenizi oluşturmanız beklenmektedir.

Şifrenizi oluşturduktan sonra tekrar aynı sayfaya (https://www.erasmus- dashboard.eu/account/login) giriş yapmanız gerekmektedir.

Sisteme tekrar giriş yaptıktan sonra, sol kısımda yer alan “Mobilities (OLA 3.0)” başlığı altında yer alan “Outgoing Students” bölümünü seçiyorsunuz.

Outgoing Students kısmı açıldığında bir liste halinde Erasmus giden öğrencilerinin isimleri bulunmaktadır. Learning agreement belgesini imzalayacağınız öğrencinin bilgilerinin karşısında “Open Learning Agreement” başlığı yer almaktadır. Bu başlığı seçiyorsunuz.

İlgili başlığı seçtiğinizde öğrencinin Learning Agreement belgesi açılacaktır. Açılan belgede bilgileri kontrol ederek, en altta yer alan “Sign OLA” başlığı altında yer alan kutucuğun içine bilgisayarınızın Mause, Trackpad, Tablet Kalem vb. yardımıyla imzanızı atıyorsunuz/çiziyorsunuz. İmzanızı atarken bir hata yaptığınız takdirde hemen altında yer alan “Clear Signature” kısmını tıklayarak imzanızı baştan atabilirsiniz.

İmzanızı attıktan sonra ilgili kutunun altında yer alan “Confirm” seçeneğini tıklayarak, Learning Agreement belgesinin imza sürecini böylece tamamlamış bulunuyorsunuz.

Learning Agreement formunuzu daha önce hazırlamış ve imzalatmış iseniz yeniden Online Learning Agreement OLA doldurmanıza gerek bulunmamaktır.

OLA Genel Sunumu

Öğrenim Hareketliliğ için Sistem Kullanım Kılavuzuna Buradan Ulaşabilirsiniz.

Staj Hareketliliğ için Sistem Kullanım Kılavuzuna Buradan Ulaşabilirsiniz.

Toros Üniversitesi

Erasmus Birimi Ofisi